Belépés
Csipkebogyó, bodza, kökény
... ollóval tisztítsuk meg a szárától és a csumájától, és mosás után deszkán, egy éles késsel hosszában vágjuk ketté! Utána késsel kaparjuk ki belőle a szőrös-magvas belső részt, majd a visszamaradt héjat erős vízsugár alatt mossuk meg újra! Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, és közepes lángon, fedő alatt főzzük puhára! A leégés elkerülése érdekében gyakran keverjük meg, vagy tegyü...
Pulykapaprikás
... fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a húst besózzuk, megborsozzuk. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, és mindkét oldalát elősütjük; utána kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát aranybarnára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, felöntjük egy kevés húslevessel, néhány darabka citromhéjjal, fokhagymával, sóval és borssal ízes...
Karácsonyi ételreceptek
Karácsonyi ételek

Almával töltött fácán

Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db sz...
Karácsonyi ételek
Karácsonyi ételek

Almával töltött fácán

Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db sz...
A doni katasztrófa
... 18-án estünk fogságba Minszk város

környékén. Az első éjszakát hullák között, piszokban töltöttük egy hangárszerűépületben. Másnap, 19-én mintegy 10 000 főt elhajtottak. Visszamaradtunk úgy

80-an, akik fizikailag rossz állapotban voltunk. Mi temettük el a hullákat.

Március közepén mi is útra keltünk. Öt nap után szerelvényünk a nyílt pályán
...
Pikáns csirke
... szegfűszeget, az ananászt, a mazsolát, a mandulát, és leöntjük a narancslével, majd lassú tűzön lefedve 20-30 percig főzzük.
A húst előmelegített tálra tesszük.
A visszamaradt levet a liszttel csomómentesre keverjük, fél dl vízzel felengedjük, és még néhány percig főzzük.
A csirkét leöntjük a szósszal, és az avokádóval, a naranccsal és petrezselyemmel díszít...
Pikáns halgombócleves
... leszűrjük, visszatesszük kíméletesen forrni, beletesszük az egyik citrom reszelt héját és levét. Ebbe a lébe szaggatjuk a kis halgombócokat, 5 percen át főzzük, majd kivesszük.
4. A visszamaradt lébe habverővel belekeverjük a félig felvert tojásfehérjéket, és 5 percen át főzzük. Amikor a fehérje megkeményedett, finom szűrőn (ruhán) keresztül átszűrjük. A tiszta lébe beletess...
pikáns csirke
... fahéjat, a szegfűszeget, az ananászt, a mazsolát, a mandulát, és leöntjük a narancslével, majd lassú tűzön lefedve 20-30 percig főzzük.
A húst előmelegített tálra tesszük.
A visszamaradt levet a liszttel csomómentesre keverjük, fél dl vízzel felengedjük, és még néhány percig főzzük.
A csirkét leöntjük a szósszal, és az avokádóval, a naranccsal és petrezselyemmel dís...
Konyhatitkok 5.3
... saját levükben megpuhuljanak (paraj, sóska, paradicsom, gomba), vagy csak nagyon kevés folyadékot igényelnek.
A párol...
Hideg krémleves sárgadinnyéből
... uborkát meghámozzuk, és mindkettő húsából, karalábévájóval golyókat formázunk. A golyókat négy, vastag falú üvegpohárba egyenlően elosztjuk, és felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük. A visszamaradt uborka és dinnye húsát kikaparjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A felaprított uborka és dinnye húsához adjuk a törtjeget, a szeletelt mandulát, a citrom levét, a bort, ízlés szerint...
Jó étvágyat !....
... vágott fokhagymával fűszerezem, hozzáadom a hússzeleteket és párolom. Nek keverem, csak rázogatom. Néha kevés vízzel öntöm fel. A párolást követően a húst egy másik edénybe rakom. A visszamaradt levet kevergetve besűrítem. Hozzáadom a csíkokra vágott megmosott paprikákat és 5 perc múlva a paradicsomot. Tovább párolom, sózom és a lecsót a hússzeletekre öntöm. Már csak rázogatom, ho...
Fogasszeletek fehérboros-.....
... helyezünk rá. A fokhagymát felszeleteljük, az újhagymát darabokra vágjuk és a hal mellé tesszük, végül kevés fehérborral megöntözzük, Mikor elkészült, akkor tálra tesszük.

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gombát, majd felöntjük tejszínnel és összeforraljuk. Sóval és borssal ízesítjük, mellétesszük a maradék szeletekre vágott fokhagymát és újhagymát, majd belefacs...
HÁZIASSZONY LEXIKONA 8.1
... kiszedve, a levét kipréselve, egy lemért porcelántálba vagy ép, zománcozott lábosba teszünk. A narancs- és citromhéjat, ha ledaráljuk, akkor íz, ha vagdaljuk, akkor dzsem lesz belőle. A visszamaradt narancs- és citromhéjat a rostokkal együtt finomra vagdaljuk vagy ledaráljuk, beletesszük a narancslébe és még 5 liter vizet teszünk hozzá, akkor befedve, 24 óráig hagyjuk állani. Azut...
Romhányi versek
... fagyát...
néhány viseltes gatyát
eljuttatok majd hozzátok,
de nehogy a fejetekre húzzátok,
idétlen barmok!
Különben is mit akartok,
fejlődéstanilag visszamaradt emlősök?!
Korcsok vagytok, nem ősök!
Meggyalázzátok a késő utódokat!
Kaktusz bökje meg az ülőgumótokat!
Mars innen! Végeztem! Slussz!
Nézze meg a...
Cseh vadas marhahús(sviéková)
... félig ellepje), és sütőben, a húst többször átforgatva süsd készre. Ha elkészült a hús, emeld ki a szószból, és vágd fel szeletekre. A darabos fűszereket vedd ki a mártásból, és a visszamaradt zöldséges levet botturmixal pürésítsd. Ízesítsd egy evőkanálnyi citromlével, majd tedd vissza a tűzre. Habard be tejföl és liszt keverékével. Tálalj mellé zsemlegombócot, knédlit.
...
Paprikás sertésszelet
... tojás
fél csokor kapor
5 dkg zsír


Elkészítés:
A hússzeleteket kiveregetjük,megsózzuk lisztbe mártjuk,és kevés forró olajban elősütjük.A sütésből visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát,megszórjuk pirospaprikával,kevés vízzel felengedjük,és visszatesszük a hússzeleteket.Fedő alatt puhára pároljuk.Kiszedjük a húst,és a l...
Vadas
... babérlevelet, 1 gerezd zúzott fokhagymát és 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagymát használtam. 6 óra hűtőben pihentetés után megsóztam és olajon hirtelen megpirítottam a marhát, a visszamaradt zsiradékon pedig egy újabb fej apróra vágott vöröshagymát, valamint a felkarikázott répát és gyökeret is átfuttattam.


Sütőzacskóba tettem a húst és a zöldségeket, kb. 1 dec...
vágykeltő ételek
... Kevés olajjal megkent alufóliába tekerjük. Ketchuppal, Delikát ételízesítővel ízesített húslevesben kipároljuk. A fóliát eltávolítjuk, a roládokat kissé rézsútosan felszeleteljük. A visszamaradt levet kevés tejszínnel mártás sűrűségűre beforraljuk. Tálaláskor bevonjuk vele a húst. Párolt zöldségekkel, sült burgonyaropogóssal körítjük.

Elkészítési idő: 70 perc
Egy a...
Receptek
... megtisztítjuk, szeletekre, illetve cikkekre vágjuk. (A paradicsomok héját forró vízbe mártva el is távolíthatjuk.) A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sütőtálból kivesszük a szárnyakat, a visszamaradt szaftot serpenyőbe tesszük, s ezen futtatjuk meg a paprikaszeleteket. Amikor összeestek, rátesszük a paradicsomokat, ha szükséges, sózzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és erős lángo...
Praktikák
... legyaluljuk, vagy nagyon vékony karikára vágjuk. Hozzákeverjük a megtisztított, lemosott és ugyancsak vékonyra karikázott vöröshagymát és besózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A visszamaradt sós léhez hozzákeverjük az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórjuk a fűszereket (a torma, valamint a fokhagyma kivételével), és felforraljuk. Egy-két percnyi főzés után elzárjuk a...
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: HÁZIASSZONY LEXIKONA, doni katasztrófa, éles késsel, szőrös-magvas belső, visszamaradt héjat, leégés elkerülése, húst besózzuk, nagy serpenyőben, visszamaradt zsiradékban, hagymát aranybarnára, kevés húslevessel, előkészített fácán, hasüregébe majoránnát, alma héját, első éjszakát, nyílt pályán, húst előmelegített, visszamaradt levet, liszttel csomómentesre, csirkét leöntjük, egyik citrom, lébe szaggatjuk, visszamaradt lébe, félig felvert, fehérje megkeményedett, tiszta lébe, golyókat négy, visszamaradt uborka, felaprított uborka, szeletelt mandulát, citrom levét, párolást követően, másik edénybe, csíkokra vágott, hússzeletekre öntöm, fokhagymát felszeleteljük, újhagymát darabokra, visszamaradt zsiradékon, maradék szeletekre, levét kipréselve, lemért porcelántálba, visszamaradt narancs-, rostokkal együtt, fejetekre húzzátok, késő utódokat, húst többször, darabos fűszereket, visszamaradt zöldséges, evőkanálnyi citromlével, hússzeleteket kiveregetjük, sütésből visszamaradt, apróra vágott,
© 2013 TVN.HU Kft.